Programma

SALUT! 20u00 -21u30

Salut! Is een Duits neotrad-trio met de professionele celloklanken van Johanna Stein, de heldere klezmerklarinet van Philipp Durke en Alexander Loch die afwisselend draailier speelt, of groovy piano. Het trio speelt alle gekende folkbaldansen, met een speciale voorkeur voor sensuele mazurka’s, onregelmatige walsen, en zelfs een tango hoort erbij.

https://www.youtube.com/watch?v=z6IGiRkBV00

Duo absynthe 21u45-23u15

De ontmoeting tussen de twee nachtuilen Aurelien Clarambaux en Sylvain Letourneau heeft zware gevolgen gehad: schottischen vol dynamiet, dromerige mazurka's, dronken bourrées en veel improvisatie ... Het "DUO ABSYNTHE", dat lijken twee vrienden die op een bankje zitten te praten, aan de rand van het podium, over de regen en het goede weer ... maar niets is wat het lijkt. Er zit geen banaliteit in de muziek van duo ABSYNTHE. Ze brengen een feest van melodieën vol haken en ogen, en ook vervoering. De gekende dansritmes vormen de referentie, maar het resultaat is een verfijnd huisbereid product, sterk en zoet, heerlijk verslavend. We vragen er steeds weer naar, we kunnen de dansvloer niet verlaten.

https://www.facebook.com/duoabsynthe

NOVAR 23u30-01u00

Novar is een nieuwe band rond twee protagonisten van de Vlaamse folk: Toon Van Mierlo op doedelzak & sax en Jeroen Geerinck op toetsen en mandola. Toon Van Mierlo was één van de drijvende krachten achter Fluxus, de band die rond de eeuwwisseling mee aan de wieg stond van de folkrevival. En dan kwam Naragonia en nog veel meer… Jeroen Geerinck mag dan iets jonger zijn, zijn palmares oogt ook indrukwekkend en hij is ook één van de frontmannen bij Snaarmaarwaar, en hij is geronimo, ook in zijn studio. Samen met Fransmannen Thierry Nouat op draailier en Aurélien Claranbaux op trekharmonica creëren ze een uniek muzikaal universum waar bij trad en neo hand in hand gaan. Dankzij de elektronica krijgt de Novar sound ook een heel dansbaar karakter. Muziek van de 21ste eeuw!

https://www.facebook.com/novarfolk/

https://www.youtube.com/watch?v=A9r4bZso8UU

BOHEME 01u15-03u00

Het duo Bohème is geboren uit een dubbele ontmoeting: Twee muzikanten waarvan de paden nauw verbonden zijn, maar ook een ontmoeting tussen twee muzikale werelden, klassiek en folk.

Pauline Caplier is een klassiek geschoolde pianiste. In 2012 zet ze de stap om haar spel aan te passen en dansbare muziek te gaan spelen. Sylvain Letourneau, gitarist van POKE en Duo Absynthe begon in 2015 muziek te schrijven voor piano samen met contrabas en accordeon, om samen met Pauline te spelen; Bohème was geboren.

Hun gedeelde passie zorgt voor een dynamische en spontaan bal, met de gevoelige virtuositeit en swing ten dienste van de dans... Deze waardige afsluiter van Vier Intiem brengt je in de ideale sfeer om van 2018 een schitterend jaar te maken.

www.bohemetrad.com

https://www.youtube.com/watch?v=2_IP2pw4E3o

JAM 03u00 - …