Programma

Naragonia quartet  20u00 -21u30

Naragonia brengt eigenzinnige folk, verfijnd en toch met veel stevige energie. Het duo met Toon Van Mierlo en Pascale Rubens ontstond in de zomer van 2003 op het festival van Andancas in Portugal. Snel daarna werd Naragonia populair binnen de folkwereld en kreeg met 6 cd’s respect in binnen- en buitenland. Ze speelden al op heel wat internationale podia. Naragonia Quartet is meer dan enkel een instrumentale uitbreiding van het duo. Met een heel eigen repertoire en eigen klank garandeert het Naragonia Quartet ons een unieke ervaring met prachtige muziek die bovendien zeer dansbaar is. Naragonia opent Vier Intiem kwadraat in een heel eigenzinnig en swingend universum waar het fijn vertoeven is. Zij spelen natuurlijk heel wat nummers van hun nieuwste cd “Mira”.

https://www.youtube.com/watch?v=z6IGiRkBV00

https://www.facebook.com/pascalerubens/

Balbrozijn 21u45-23u15

Wim Claeys kwam in 1996 terug van zijn hogere opleiding Volksmuziek in Zweden, en al vlug deelde hij zijn passie met zijn kompanen Tom Theuns en Wouter Vandenabeele. Ambrozijn beleefde zijn première begin 1997. 10 jaar lang heeft het trio allerhande zalen platgespeeld, en 7 cd’s volgespeeld. Ze werkten onder meer samen met zangeressen Jo Van Bauwel en Soetkin Collier, Ludo Van Deau. Laïs en Fluxus. Een leuk zijspoor was Balbrozijn, de folkbalversie die met wisselende bezettingen speelde op de Boombals die Wim sinds 2000 organiseerde.

In 2007 bestond Ambrozijn 10 jaar en ze gingen eruit in stijl: Samen met 5 gastvocalisten, een ritmesectie en een strijkorkest stelden ze een ‘best of’ programma samen dat het ganse jaar toerde, met een definitief laatste optreden in Gent op 21 december 2007. En nu, een goede tien jaar later zijn ze toch weer samen in Herk-de-Stad: Het pionierstrio Wim, Wouter en Tom samen met violiste Aurélie Dorzée zullen in kwartetvorm het oude balrepertoire van Ambrozijn laten swingen.

http://www.wimclaeys.be/projecten/ambrozijn/

Le Manège 23u30-01u00

Le Manège maakt deel uit van de neotrad beweging in Frankrijk. Zij brengen ons een dansfeest met schottisch, mazurka, bourrée, polska, tovercirkel ... op melodieën die gretig en gul klinken. Een verrassende combinatie van akoestische klanken (accordeon, viool, klarinet) en elektronica (telecaster, effecten, samples). In hun magisch oudejaarsavondbal hoor je Amelie Denarié (Les Zéoles) op diatonische accordeon en zang, Adama Diop (Free Sounds) op percussie en zang, Jean Laurent Cayzac (La Machine) op bas, gitaar en allerhandede effecten) en Gilles Geenen (Les Amants de Simone) op viool. Daarnaast telt het kwartet een vijfde man: Florian Huygebaert (Zlabya, ...) op percussie. Verwacht je aan dit:

Kom nader, kom nader dames en heren. Voor jullie vanavond de bijtgrage haan, de vliegende vos, de zwarte wolf met kweepeerbenen. En ook nog duizend drakenvuurvliegers! En dat is nog niet alles, mysterieuze dames en heren. Vanavond brengen wij u enkele dansen zoals de Terremerland, het roerloos zot kieken, de schottisch in 123 en een halve tijd, de zatte bourrée ... Dames en heren, voor u op het einde van 2018 en het begin van 2019 ... LE MANEGE!

http://www.holistiquemusic.com/lemanege.html

AmoRRomA 01u15-03u00

Amorroma is sinds 2000 het speelveld van blokfluit- en doedelzalspeler Jowan Merckx. Hij componeert alle melodieën en omringt zich graag met schitterende muzikanten die de ziel van zijn muziek aanvoelen. Bij Vier Intiem zijn dat Maarten Decombel op gitaar en Vincent Noiret op contrabas. En ook zangeres Elly Aerden komt mee om een aantal van Jowans beste dansliederen te vertolken.

De naam Amorroma is een samenvoeging van de woorden Amor en Roma, twee tegengestelde begrippen in de tijd van de Katharen. Ze geven het spanningsveld weer van het leven met zijn contrasterende gevoelens: "verlangend - tevreden, nostalgisch - vooruitdenkend, mijmerend - dansend, intimistisch - uitbundig, lijdend - genietend, zacht – hard ".

Amoroma is niet alleen een folkband, het is een flexibel ensemble waarin plaats is voor invloeden van traditionele muziek, oude muziek en chanson.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Amorroma

https://www.facebook.com/AmorromABand/

JAM 03u00 - …